sorry -2020 moe excuses - de boze witte lama
Nederlanders,  Werk

2020 moe – excuses

Nederlanders zijn in mijn ogen de meesters van de excuses. Overal hebben we een antwoord op en vaak ligt het ook niet aan ons zelf. Maar het lijkt wel alsof er tijdens de corona-crisis een schepje bovenop gedaan wordt. Veel mensen werken of zitten thuis.

Dus er wordt veel via de telefoon of via de e-mail gedaan. En vooral die tweede is op dit moment een doorn in het oog. E-mail ‘verdwijnt’ vaak of ‘verschijnt onderaan in de inbox’ of in de ‘spambox’. Het lijkt ook wel of mensen het tijdens de Corona drukker hebben gekregen, want ik krijg zo vaak te horen; zet maar even op de e-mail. Wat ik dan braaf doe en er twee weken later zelf maar eens achteraan bel. Het meest voorkomende excuus wat ik dan krijg is: “Ja, zo tijdens de Corona crisis gaat alles anders en moeten we er nog mee leren omgaan.” Hoezo? We zitten er al meer dan een half jaar in! En e-mail ontvangen, lezen en reageren is nu anders?

En vooral in de zomervakantie is het erg. Geadviseerd wordt dat je niet naar het buitenland op vakantie gaat. Geen probleem en een jaartje in Nederland blijven doe ik niet moeilijk over, net als zoveel medelanders. En toch is er een kleine groep die het niet kan laten. Maar goed, daar gaat het nu niet om. Om mij heen waren heel veel mensen die niet op vakantie gingen en het gewoon een jaartje overslaan. Maar e-mail werd niet beantwoord en telefoontjes werden niet opgenomen. Als ik dan wel iemand te pakken kreeg was het eerst ‘Corona’ en als ik daar niet intrapte werd het ‘de vakantie drukte’.

Maar ook als mensen wel een week of twee vrij namen was het wat lastig. Ineens wist niemand meer hoe een out-of-office reply werkte, bleven mensen langer weg en door de Corona liep iedereen te klagen dat er niets mogelijk was. Maar in de vele Whatsapp groepen werd natuurlijk druk getypt, ook door de mensen die op ‘vakantie’ waren. De meeste excuses gingen dan over ‘dat men toch niets te doen heeft’.

Het is natuurlijk niet zo zwart-wit als hierboven staat. Er zijn heus mensen die het echt druk hebben nu met de Corona-crisis en de vakantie tijd. Maar die mensen blijven gewoon communiceren en geven gewoon aan dat ze er geen tijd voor hebben. Ook zullen deze mensen geen excuses gebruiken om er onderuit te komen. Wel heb ik het gevoel dat er steeds meer mensen lakser worden. Door het thuis zitten raken mensen het besef van anderen kwijt… Maar dat is een gevoel.

Ik ga even een weekje in Center Parcs zitten, lekker rustig. Mijn e-mail heeft een auto-reply en mijn telefoon staat uit. Succes!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x