willem alexander - De koning naar Griekenland - de boze witte lama
Nederlanders

De koning naar Griekenland

Ow, ow, ow, dat was niet zo slim Wim-Lex! Terwijl de Nederlanders wordt geadviseerd om thuis te blijven, en dat doen we natuurlijk allemaal braaf, gaat de koning doodleuk naar Griekenland om lekker tot rust te komen tijdens een welverdiende vakantie.

Digitaal Nederland ontplofte toen bekend werd dat onze koning in zijn staatsvliegtuig zat op weg naar Griekenland. Ik zat dit ook met ongeloof te lezen. Niet met ongeloof over wat onze koning deed, maar door de reacties van menig medelander.

Iedereen wist er wel iets over te zeggen en het was veelal niet positief. Ja, het is niet slim om tijdens een “lockdown”, in een voorbeeldfunctie een verkeerd voorbeeld te geven. Griekenland is op dit moment geel, wat betekent dat we er wel heen kunnen. Of het verstandig is is een ander verhaal.

Terwijl de reacties uiteenlopen van “dat was een beetje dom” tot scheldpartijen. Natuurlijk allemaal online, want anders weten we wie het zijn. De koning keert terug en biedt zijn excuses aan. Maxima reageert ook en zegt “Het was een beetje hufterig van ons.”

Maar op Nu.nl zie ik weer een bericht over een protest tegen de besluitvorming van de gekozen regering. Ik sluit Nu.nl en open Facebook, grote fout. Het eerste wat ik zie zijn kiekjes van mensen die in Oostenrijk (oranje/geel) op vakantie zijn. Vervolgens groepjes mensen die het verbod op het aantal personen in de wind slaan en gezellig bij iemand thuis een biertje drinken. Ik zucht en sluit Facebook.

Dan maar eens op Twitter kijken. Hier zie ik ‘influencers’ die melden dat ze lekker naar Duitsland (rood gebied op dit moment) gaan, schijt hebben aan de regering en dit ook oproepen. Zie ik ook scheldpartijen op Rutte en mensen die zichzelf zielig vinden omdat ze niet naar de kroeg mogen (dus dan maar met z’n allen dingen gaan slopen) of mondkapjes die wel/niet verplicht moeten. Ook mensen die melden dat ze toch naar de kerk gaan, zonder mondkapje. Nog een zucht, sluit Twitter.

Op straat zie ik mensen praten, over wat voor een onzin het is, die 1.5 meter. Beginnen mensen te vechten omdat ze zonder mondkapje of winkelwagen de supermarkt in willen en de beveiliging vindt dat geen goed idee. Later verteld een collega dat ze bespuugd is door iemand die Corona een hoax vindt.

Maar laten we ons vooral focusen op onze koning, want hij mag nooit een fout maken.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x