complimenten - wat jammer dat je weggaat - de boze witte lama
Nederlanders,  Werk

Wat jammer dat je weggaat

Iedereen wisselt wel eens van baan. De een omdat er een nieuwe uitdaging nodig is en de ander omdat hij/zij zich niet meer goed voelt in de huidige situatie. Het is geen schande en het kan soms best lonen. Het salaris gaat misschien omhoog, collega’s die beter liggen of misschien is de locatie van de nieuwe baan beter. Maar wat me altijd opvalt als je weggaat is dat de huidige collega’s bijna allemaal zeggen: Goh, wat jammer dat je weggaat je bent zo’n fijne collega. Het is als compliment bedoeld, maar zo voelt het niet.

Maar tijdens mijn werkzaamheden komt het zelden tot nooit voor dat mensen zeggen: Goh, wat fijn dat je er bent! Tuurlijk, ik krijg wel een compliment over mijn werkzaamheden of een zogenaamd schouderklopje, maar het lijkt soms wel alsof ik onderdeel van het meubilair ben: vanzelfsprekend dat ik er zit en mijn ding doe.

Eigenlijk wel jammer. Persoonlijk vind ik het heerlijk om iemand een compliment te geven, ze te laten merken dat ik blij ben dat ze er zijn. Vaak levert dit grappige situaties op, want men verwacht het vaak niet. Soms helpt het ook om mensen binnen te houden of te merken dat er iets niet goed zit.

Soms gaat het ook helemaal verkeerd. Zoals bij een oud collega van mij. Hij complimenteerde een dame op haar nieuwe kleding. Dat haar figuur er goed uit kwam en het haar enorm goed stond, vooral de kleuren. De dame in kwestie wist niet hoe snel ze het woord ‘seksuele intimidatie’ uit de kast moest halen, zich niet realiserende dat de man enkele jaren daarvoor zelf uit de kast was gekomen. Desalniettemin was de man ontslagen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen? Geen idee, want tegenwoordig mag weinig. Toch wil ik tegen u zeggen, de lezer: Wat fijn dat u er bent en mijn blog leest.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x