aktetas - het aktetas incident - de boze witte lama
Nederlanders,  Openbaar vervoer

Het aktetas-incident

Op station Zwolle stonden we te wachten op de trein naar Leeuwarden. Vrijdagmiddag en dus veel studenten die naar huis gingen. Ik stond in het midden van een groepje. We stonden, zoals elke groepje die voor een trein staat te wachten, te dringen voor een trein die er nog niet is. Uit het niets komt een jongere man aanzetten; misschien net 20 jaar, 1.70 meter lang, muts op in de zomer (…), bomberjack-achtig-iets. Hij gebruikt zijn ellebogen hardhandig om voor in de rij te komen. Een nette heer – halverwege 40, 1.80 meter lang, lange overjas en strak in het pak met aktetas – zegt er iets van.

“Niet echt netjes om zo vooraan te komen, is het wel?”, zei hij.

“Je moet je kanker bek houden, ik heb haast”, was het antwoord van de jongere man.

Nog altijd begrijp ik niet waarom de jonge man zei dat hij haast had, want de trein was er nog niet eens. Later bleek de man zijn vrouw aan de verschrikkelijke ziekte kanker overleden te zijn. Ook u, de lezer, zal zonder veel fantasie kunnen bedenken wat er vervolgens gebeurde. De oudere man gebruikte zijn aktetas om duidelijk te maken dat hij er niet van gediend was en werkte de jongere man op de grond.

Niemand die ingreep, want … Tja, waarom eigenlijk? De spoorwegpolitie was snel ter plaatse en redde de jongere man van de aktetas, wat een zeer effectief wapen blijkt te zijn gezien de bloedneus. De trein was inmiddels gearriveerd, maar door de ophef mocht hij nog niet vertrekken en bleven de deuren dicht. Omstanders deden hun verhaal, net als ik, bij de politie die ook in de buurt was en iedereen vertelde over de  ontzettend vervelende, niet-respectvolle jonge man.

Uiteindelijk vertrokken we allemaal 7 minuten later, inclusief de oudere man met een gehavende aktetas, exclusief de jonge man. Die werd afgevoerd. Misschien maar beter ook.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x