boarden - die trolley pas toch - de boze witte lama
Reizen

De trolley past toch?

Iets wat me altijd weer opvalt bij het vliegen: sommige mensen, voornamelijk gezinnen met jongere kinderen, willen veel te veel meenemen in een trolley; zo’n kleine koffer. Iedere ouder mag een trolley meenemen. Maar de kinderen zijn te jong voor eigen bagage. Dus proppen pappa en mamma alles in de twee koffertjes. Deze worden dan zodanig groot dat ze bij het boarden (en niet bij de security check waarna je nog 2 a 3 uur de tijd hebt voordat je gaat boarden) de koffers opnieuw moeten indelen. De hele vakantie inboedel wordt dan uitgestald achter de lange rij van mensen die wel door mogen. En iedereen kijkt naar die mensen met een blik “ja, moet je maar niet zoveel meenemen”, terwijl ze hun eigen net-niet-te-grote-trolley, jas en tas even steviger vasthouden.

In 2015 zijn we naar Marokko geweest. Leuk en mooi land, goed eten, lekker weer, beetje vervelende mensen. Maar dit is geen verslag over het land zelf. Het meest opvallende van deze twee weken vakantie was op het vliegveld in Marrakesh. Bij het boarden van het vliegtuig stond iedereen netjes in een rij. Een douanier, een kleinere dame, maar je zag wel dat je er geen ruzie mee wilt, liep naar een vrouw in de rij en vroeg haar vriendelijk om de trolley in de mal te plaatsen. Men kan hiermee meten of de bagage niet te groot is. En natuurlijk was de koffer van de dame in kwestie veel te groot, dat zag iedereen wel. Als hij paste mocht hij mee, anders niet. De vrouw, Nederlandse en van het type all-inclusive-maar-wel-zo-goedkoop-mogelijk-met-zonnebank uitgebluste huismoeder, werd al pislink voordat de koffer in de mal zat. Ze liep er heen en, zoals verwacht, paste de koffer niet. Nou ja, uit eindelijk wel, want ze sloeg erop en stampte het ook nog even aan. Past toch net?!

De douanier vond het niet echt geslaagd en zei dat er spullen uit de trolley moest. De Nederlandse werd nog woedender en ik moet toegeven dat de douanier erg rustig bleef. Maar ja, om er spullen uit te halen moest de koffer uit de mal. Maar die zat muurvast vanwege het slaan en stampen. De Nederlandse begon een hele tirade en een scene te maken op het vliegveld. Uiteindelijk heeft iemand anders de koffer er met veel moeite uitgehaald. Volgens mij zat ze wel op de vlucht, maar wat een tirade om die paar euro uit te sparen op je vakantie.

Begrijp me niet verkeerd; grote bagage meenemen is duur, belachelijk duur eigenlijk. Als ze dit wat goedkoper maken, dan zullen meer mensen dit doen. Er zijn een aantal maatschappijen die problemen voorzien met de kleine trolleys. Spirit (voornamelijk Amerika) houdt hier veel meer toezicht op en als de trolley niet in de mal past, mag je extra betalen. Ryanair gaat extra geld vragen voor trolleys. Dit vind ik persoonlijk ook niet kunnen, want het bedrag is wel wat aan de hoge kant. En zo zijn er meer die maatregelen gaan nemen. De sociale media ontploft als er weer iets bekend wordt dat mensen niet meer hun ‘oversized’ cabinebagage mee mogen nemen. Maar diezelfde mensen lopen te klagen over vertragingen, het slechte eten en dat de cabine volstaat met trolleys zodat hun eigen koffer er niet meer bij kan.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x