wasmachine - Gewoon een wasmachine - de boze witte lama
Techniek

Gewoon een wasmachine

Toen wij in 2018 terugkwamen van onze lange reis hadden we niets, op een bed na. In onze eerste huurwoning moesten we dus alles aanschaffen. Daar hoort een wasmachine ook bij. Omdat we niet heel veel geld hadden hebben we de goedkoopste bij de MediaMarkt gehaald voor 300 euro. Het was niet de meest luxe of de stilste, maar hij deed wat ‘ie moest doen. 2 jaar later is het dan echt tijd voor een upgrade. We willen een stillere en modernere.

Nu is het anno 2020 niet heel moeilijk om een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Er zijn zat bekende webshops waar je reviews kunt lezen met de ervaringen van anderen. Na een lange zoektocht van 3 uur hebben we er een gevonden; een LG. Volgens de reviews super handig, stil, makkelijk in gebruik en … Hij heeft een app. Je leest het goed; de wasmachine heeft een app. Hiermee kun je op afstand de wasmachine besturen.

Nja, oke. Vooruit. Het gaat mij om het stille, want de huidige maakt geluid als een racket waar NASA opgewonden van wordt. Dus wij besteld via een bekende webshop. Omdat de machine 2 verdiepingen omhoog moet hebben we er een installatie pakket(je) bij genomen.

De volgende dag wordt hij geleverd en twee heren kijken erg sneu als ze te horen krijgen dat ze twee trappen op moeten. Naar mijn weten hebben we dit toch echt aangegeven. Met veel zweet en Turks gevloek is de wasmachine op de tweede verdieping. Even uitblazen, want het ding is loodzwaar. De machine wordt op z’n plek gegooid, snel aangesloten en beide heren vluchten naar buiten.

We pakken hem verder uit, want dat hoort blijkbaar niet bij het installatie-pakket. Mooi ding, groot en luxe. Zo ziet een 600 euro wasmachine er dus uit. Tijd om de eerste was te doen. Ik pak de 40-graden kleding en doe het in de machine. Doe er wasmiddel bij, doe de klep dicht en… Ja, en dan. Ow, hier zit het aanknopje. Hmm, 60 graden en 400 toeren, 3 uur… Niet goed. Hoe kan ik dit wijzigen? Is er een handleiding? Op de machine staat dat ik naar een website moet. Het internet op zolder is niet al te best, dus al hangend boven het trapgat krijg ik de handleiding te zien op mijn mobiel.

Ah, ik moet een app installeren (!?). Nja, maar even doen dan. Ik ga naar de Playstore van Google en download de app. Dit gaat ook enorm traag. Eindelijk geïnstalleerd. Ik start de app op en de eerste melding is dat ik moet accepteren dat ze mijn locatie weten. Waarom? Ik wil nu wel eens die wasmachine aan hebben.

Tweede melding is dat ze toegang willen tot al mijn contacten. Huh? Gaat de wasmachine dat al mijn contacten bellen of SMSjes sturen over hoe ver de was is? Lijkt me nu niet echt nodig.

Derde melding is dat ik moet inloggen of een account moet maken. Ik probeer te registreren, maar krijg alleen maar foutmeldingen. Na 5 minuten gelukt. Dan krijg ik de melding dat ze al mijn gegevens willen gebruiken voor statistieken. Willen ze weten hoe vaak ik was, met hoeveel graden en toeren?

Argh! IK WIL GEWOON EEN WASMACHINE! Ik begin uit wanhoop op het display van de machine te drukken. Opeens verspringt het aantal gaden naar 40! YES! Overwinning! Ik druk nog wat verder en het aantal toeren springt naar 1400. I’m on a roll, baby! Dit lijkt op een snelprogramma-knop. Hoppa! Van 3 uur naar 1 1/2 uur!

Eindelijk gaat de wasmachine aan, zonder app en zonder dat ze precies weten wat ik allemaal doe of wie mijn contacten zijn. Na een tijdje hoor ik weer een raket opstijgen. Ondanks alle moderne technieken, appjes, internet, verstopte knopjes, delen van informatie, profielen, maakt dit ding nog altijd even veel herrie als een goedkope wasmachine zonder alle hippe gadgets.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x