corona - 2020 moe - de boze witte lama
Medisch,  Wereld

2020 moe – Corona

Ik ben 2020 moe. Het jaar waarin alles niet gaat zoals het gaat en waarin we de ellende die we ons – als mensheid treft – naar ons toetrekken. In de serie ‘2020 moe’ neem ik u mee door de ellende en de rampen van dit jaar. Laten we beginnen met het onderwerp van de dag, corona.

Covid-19; de alleenheerser in 2020. Sommige mensen weten het niet, maar Corona en Covid-19 zijn hetzelfde. Het begon allemaal in China. Als je dit blog een beetje bijhoudt weet je mijn mening over China, dus ik ben niet echt verrast dat we zoiets uit China krijgen. Het begon als een onschuldig griepje, waarna het snel oversloeg naar de rest van de wereld. In juni 2020 zijn er 471K doden door dit vreselijke virus.

Het nieuws geeft weinig positief nieuws, afgezien van de eventuele vaccinaties die misschien gevonden zijn waar je een maand later niets meer over hoort.

Om het aantal doden te voorkomen hebben sommige landen een totale lockdown gerealiseerd. Italië bijvoorbeeld gaat compleet dicht; niemand mag meer naar buiten en er zijn zeer strenge regels. Natuurlijk zijn mensen het er niet mee eens, maar de meeste snappen het wel.

In Nederland kiest men voor een intelligente lockdown. Publiekelijke plaatsen, zoals restaurants en bars gaan dicht, we houden 1.5 meter afstand tot elkaar en mogen niet samenscholen. Voor de rest kunnen we nog best veel. We mogen gewoon een stukje wandelen, boodschappen doen, stukje rijden en, met bepaalde voorwaarden, bij elkaar op bezoek. Werken doen we zoveel mogelijk thuis.

Mensen die al moeite hebben met sociaal zijn en in een isolement zitten krijgen het nu nog moeilijker. De mensen waar ze contact mee hadden blijven nu ook weg. Uit veiligheid, maar ook uit angst. Ook krijgen hulpbehoevende mensen niet meer de hulp die ze nodig hebben.

Economisch gaat het natuurlijk even niet lekker en in een land waar de Euro het belangrijkste is voelen we het voornamelijk in onze portemonnee. Bedrijven in bepaalde sectoren hebben het enorm moeilijk, maar in deze periode laten ondernemers zich niet kennen en komen met leuke, goede initiatieven om niet ten onder te gaan. Restaurants zetten het personeel in voor bezorgingen; de altijd zo nette ober komt in een aftandse Kia je eten brengen. Sportscholen zetten de sportapparaten buiten neer, op grote afstand van elkaar, en houden ze goed schoon.

Boodschappen doen mag nu alleen met een karretje. Geen probleem! Het ziet er alleen wat raar uit als ik alleen voor een brood een kar nodig heb, maar ik hou me aan de afspraken. Het lopen door de supermarkt is alleen een stuk moeilijk aangezien menig persoon de kar nu als ram-middel gebruikt om ergens voor de te dringen of de kar zo neer te zetten dat er niemand meer langs kan. Het idee is goed, de uitvoering wat minder.

En toch is het niet goed genoeg en komen mensen in opstand tegen deze beroving van vrijheid. De reden is mij nog niet echt bekend, maar men vindt dat onze vrijheid in het geding is en het allemaal een manier van de overheid om de mensen onder de duim te houden.

Tijdens deze demonstraties loop ik lekker in het bos, maak ik een praatje een dame met een hond (op 1.5 meter afstand) en haal een ijsje bij een aangepaste ijs-kar. Het is heerlijk weer en ik geniet, met velen anderen, van de zon en de warmte. Een heel stuk verder op strijden mensen voor onze vrijheid, want we mogen blijkbaar helemaal niets meer. Ik ben er wel klaar mee, met die corona.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x